Tonfisk till lunch

Idag önskades lätt lunch, så det blev tonfiskröra på bröd. Brödet är "Skogaholmisar", tyckte att de var riktigt goda.
Tonfiskröra
För 2 personer
1 burk tonfisk (170 g)
½ dl majonäs
5 körsbärstomater (kan bytas mot 1-2 vanliga tomater)
hackad gräslök
1-2 krm sambal oelek
salt
peppar
Hur gör man?
Häll av spadet från tonfisken och blanda med majonäsen. Klyfta tomaterna och ta ut kärnorna, dela dem sedan i mindre bitar. Hacka gräslök (ca 1-2 msk) och blanda i gräslök, tomater och sambal oelek med tonfiskröran. Smaka av med salt och peppar. Lägg röran på bröd och servera.
Jag garnerade med basilika, vilket blev en bra smakkombination, så till nästa gång blir det grovhackad basilika över hela. Även lite sallad under röran hade smakat bra, men det fanns ingen hemma idag.
Kommentarer
Trackback