Busenkla köttfärsmiddagen


Busenkel middag, pannbiff och sås i ett och utan att behöva rulla några bullar!

Basilikabiff i panna
För 4 personer:
500 g nötfärs
1 ägg
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 tsk basilika (jag brukar fuska och ta hackad fryst)
1 msk koncentrerad kalvfond
ca 1 tsk soja
1,5 – 2 dl mellangrädde
10-15 körsbärstomater (eller 1-2 stora)
150 g fetaost

Hur gör man?
Blanda köttfärs, ägg, pressad vitlök, salt, peppar och hackad basilika. Tryck ut köttfärsröran i en varm stekpanna med lite margarin i och platta ut den så att den täcker hela pannan (till en stor biff). Stek några minuter innan det är dags att vända. Jag brukar dela biffen i fyra delar, för att vändningen ska gå lite lättare, men det går att vänta den hel med hjälp av ett lock. Stek några minuter och häll sedan på kalvfond, soja och grädde. Sänk temperaturen och låt puttra några minuter. Dela körbärstomaterna och tärna fetaosten och lägg på dessa någon minut innan maten tas från plattan, för att de ska bli lite varma. Garnera med basilika, gärna färsk.

Servera med pasta, gärna tagliatelle.

Bild: Tomat & Basilika


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0