Favoritlaxen


Tycker lax brukar vara svårt att variera, här hemma blir det oftast lax på saltbädd i ugnen. Efter att ha hittat det här receptet har det blivit lite av den nya favoriten, enkelt att göra och skönt med allt i en form. Lax och soltorkade tomater är dessutom en oväntat lyckad kombination!

Italiensk lax
För 4 personer:
4 x 125 g laxfilé (frysta portionsbitar utan skinn)
8-10 potatisar
10 soltorkade tomater i olja
salt
peppar
vitlök (1 klyfta eller vitlökspulver)
ruccolasallad
parmesanost

Hur gör man?

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisarna och skär dem i klyftor. Lägg potatisen i en ugnssäker form (gärna med lite margarin i botten, så att potatisen inte fastnar). Salta och häll på lite olja. Tillaga potatisen mitt i ugnen i 20 minuter.

Skär under tiden laxen i kuber, ca 2×2 cm. Ta ut potatisen och lägg laxkuberna ovanpå, salta, peppra och krydda med vitlökspulver (använder du färsk vitlök så vänta med denna). Tillaga ytterligare 10 minuter i ugnen.

Skär tomaterna i grova bitar och blanda eventuellt med lite av tomatoljan och den pressade vitlöksklyftan. Strö tomatbitarna över lax och potatis och lägg på ruccolasallad. Riv över parmesanost.

Vill man ha sås till så passar hollandaise toppen. 



Bild: Tomat & Basilika
Orginalrecept: Allt Om Mat, nr 3 2008


Kommentarer
Postat av: Ida

Gud vad gott det här ser ut! Håller med om att laxen man gör hemma lätt blir lite enformig, så det här receptet måste jag testa! Såg förresten att du länkar till min blogg, det tackar jag ödmjukast för :) Ha det bra! Kram/Ida

2010-07-03 @ 17:23:33
URL: http://chokladsockerkaka.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0